Πρόβλημα ακαρπίας ..

Συνάντηση του Σίμου Κεδίκογλου

με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Πρόβλημα ακαρπίας στην καλλιέργεια της κερασιάς

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί κερασιάς στην περιοχή του Μετοχίου Διρφύων μετέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα στο Υπουργείο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινότητας Μετοχίου Σταύρο Γιαμαρέλο, τον πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου Ιωάννη Τομαρά και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Μετοχίου Διρφύων Ιωάννη Ξουρίκη.

Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε , ότι φέτος παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα ακαρπίας στην καλλιέργεια της κερασιάς στις πρώιμες και τις όψιμες λόγω καιρικών συνθηκών, κατάσταση που επιδεινώθηκε και με τη μεταφορά της αφρικανικής σκόνης. Το γεγονός αυτό  οδηγεί σε μειωμένη παραγωγή  και κατά συνέπεια σε  πολύ χαμηλότερο εισόδημα για τους παραγωγούς, οι οποίοι ζητούν να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποζημίωσης βάσει των κείμενων διατάξεων.

Παράλληλα, συζητήθηκε και σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό της Εύβοιας και επισημάνθηκε η ανάγκη φοροελαφρύνσεων στους παραγωγούς.

 

Από την πλευρά του ο βουλευτής τόνισε ότι στην Εύβοια υπάρχουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν , παρέχοντας τα απαραίτητα φορολογικά κίνητρα και ενθαρρύνοντας τους αγρότες προκειμένου να συνεργάζονται μεταξύ τους.