ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Χειμερινές

Εκπτώσεις 2019 

 

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2019 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 14  Ιανουαρίου και θα λήξουν την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου.

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/1/2019

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο Σύλλογος ζητάει την προσοχή των συναδέλφων ως προς την διάταξη του νόμου που απαιτεί υποχρεωτικά την αναγραφή παλιάς και νέας τιμής στα διατιθέμενα προϊόντα. Οι έμποροι που καταφεύγουν μόνο στην αναγραφή ποσοστού κινδυνεύουν με πρόστιμα, τα οποία μπορεί να φτάνουν μέχρι το 0,5% του ετήσιου τζίρου και τουλάχιστον 5.000 ευρώ.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που κριθεί ότι οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές (δηλαδή αποσκοπούν στην εξαπάτηση του καταναλωτή), επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 1% του ετήσιου τζίρου και τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της περιόδου των εκπτώσεων. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Χαλκίδας για την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, είναι 11:00-16:00.

 

 

Για το ΔΣ,

 

Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

 

Ν. Αίσωπος                                                          Χ. Βραϊμάκης