Μπορώ να Κάνω ότι κι Εσύ...

Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία

Μια Δοκιμασία για τις Αξίες μας…

«3η Δεκεμβρίου»

 

"Μπορώ να Κάνω ότι κι Εσύ Αρκεί να μου Δώσεις τα Εφόδια και την Ευκαιρία"

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία δεν είναι Γιορτή. Είναι μια γροθιά στο στομάχι μας. Είναι η ημέρα που οφείλουμε να αναλογιζόμαστε, τι ΔΕΝ έχουμε κάνει για 1 δις στον κόσμο αναπήρους, δηλαδή 1 στους 6...

Η Παγκόσμια Τιμή στην Αξία της Ζωής και της Ισότητας και της Διαφορετικότητας μας βάζει σε έναν δρόμο σκέψης ξεχωριστό. Πολίτες ,πολιτικοί, οικογένειες και πολιτεία, ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν πιο ουσιαστικά βήματα για αυτήν την διαφορετικότητα. Και κυρίως η Πολιτεία να δώσει εφόδια και ευκαιρίες. Να ξοδέψει και να θεσπίσει δομές για όλους αυτούς τους διπλανούς μας, που η ζωή τους έκανε διαφορετικούς.  Το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην διασκέδαση και στην ζωή είναι αναφαίρετο. Εύχομαι να μας δοθεί σε όλους η ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό για αυτούς τους συνανθρώπους μας.

 

Στην Ελλάδα έχουμε κάνει βήματα πίσω. Η δικαιολογία της κρίσης δεν ευσταθεί. Αντίθετα όσο η οικογένεια φτωχαίνει το κράτος οφείλει να είναι παρόν. Οι επιτροπές αναπηρίας έγιναν αδικαιολόγητα σκληρές και οι κοινωνικές αποζημιώσεις έγιναν ρηχές. Λάθος... Έχουμε χρέος και αποστολή να κάνουμε την πολιτική "Με Ανθρώπινο Πρόσωπο".

 

Κώστας Μαρκόπουλος

Πρ. Βουλευτής, πρ. Υπουργός