Η Σκύρος γιορτάζει

Η Σκύρος

 γιορτάζει την παγκόσμια

ημέρα περιβάλλοντος

 

Η 5η Ιουνίου είναι η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και οι προσπάθειες όλων των Σκυριανών για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, του φυσικού πλούτου και της βιοποικιλότητας του νησιού παραμένουν στην πρώτη γραμμή της ατζέντας.

Ο Δήμος Σκύρου είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που υλοποίησε ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE με άξονα την βιοποικιλότητα, το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε ως ένα από τα κορυφαία πανευρωπαϊκά.

Πάνω από το 40% του εδάφους του νησιού αλλά και ολόκληρη η θαλάσσια περιοχή και οι νησίδες γύρω από αυτό αποτελούν προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000, οι οποίες αποτελούν τόπο διαμονής δεκάδων σπάνιων πτηνών και ενδημικών φυτών.

Είναι η Τρίτη χρονιά που η δράση του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου με το τμήμα περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου βραβεύεται διεθνώς και πολλαπλώς.

Για όλες αυτές τις δράσεις και άλλες πολλές αλλά κυρίως λόγω του μοναδικού φυσικού πλούτου της η Σκύρος βραβεύτηκε τον Σεπτέμβριο 2017 ως ένας από τους 100 καλύτερους πράσινους προορισμούς παγκοσμίως στον διαγωνισμό «TOP 100 SUSTAINABLE DESTINATIONS»,  που έλαβε χώρα στο Εστορίλ της Πορτογαλίας, ενώ τον Μάρτιο 2018 στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης την «ITB BERLIN» αναδείχθηκε τρίτος παράκτιος προορισμός παγκοσμίως και πρώτος στις επιλογές του κοινού.