ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ    ΠΑΡΙΟΣ

« Όνειρα    Κάνω»

Στίχοι-Μουσική  Γιάννης Πάριος.

 

Ο Γιάννης Πάριος ανήκει στη μεγάλη αυτή γενιά των Ελλήνων ερμηνευτών που με τη φωνή και τη προσωπικότητα τους σφράγισαν την τελευταία 40ετία αυτού του τόπου. Παράλληλα στάθηκαν και τυχεροί γιατί αξιώθηκαν να συναντήσουν σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή φωτισμένους δημιουργούς, να συνεργαστούν μαζί τους  και αρκετοί από αυτούς να κτίσουν και τον δικό τους κόσμο δημιουργίας.

Ο Γιάννης Πάριος λοιπόν, εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποδείξει  την φλέβα του δημιουργού, τόσο στη σύνθεση όσο και στον στίχο. Στην αρχή πολλά από τα τραγούδια του που έμειναν στα χρόνια,έγιναν μεγάλες επιτυχίες και ακόμα και σήμερα συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μας, τα έδινε σε συναδέλφους του τραγουδιστές. Στη πορεία δοκίμαζε και ο ίδιος τα τραγούδια του και από καιρού εις καιρόν μας εξέπληττε πολύ ευχάριστα.

Τέσσερα χρόνια λοιπόν από την τελευταία του ευτυχισμένη τέτοια στιγμή και αφού μεσολάβησε το εξαιρετικό του αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, επανέρχεται με ένα νέο άλμπουμ με τίτλο «Όνειρα Κάνω», με δώδεκα τραγούδια, στα οποία υπογράφει στίχους και μουσική, εκτός από ένα τραγούδι,  που τη μουσική έγραψε ο αγαπημένος του μουσικός και επί χρόνια συνεργάτης  Σπύρος Ιωαννίδης ,που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Δώδεκα ανθρώπινες καθημερινές ιστορίες με τον λυρισμό και την αλήθεια τους ντύνονται με μοναδικές μελωδίες και ερμηνεύονται από μια φωνή αξεπέραστη και αναλλοίωτη στο χρόνο.