Μαρία Ιωαννίδου

 «ΑΝΤΙΟ»

Μουσική- Στίχοι : Λάζαρος Χατζημελετίου

Η Μαρία Ιωαννίδου είναι μια γνήσια λαϊκή φωνή, που μας έρχεται απ' την Θεσσαλονίκη και έχει στο βιογραφικό της συνεργασίες με πολύ μεγάλα ονόματα της Ελληνικής λαϊκής μουσικής σκηνής.

Με ιδιαίτερη χροιά, εκφραστικότητα και ερμηνευτική ωριμότητα εντυπωσιάζει παρά το νεαρό της ηλικίας της.

Σε μουσική, στίχους και ενορχήστρωση του Λάζαρου Χατζημελετίου, η Μαρία Ιωαννίδου μας παρουσιάζει το πρώτο της τραγούδι, «Αντίο».

Το τραγούδι «Αντίο» κυκλοφορεί από τη Universal Music Greec

   Η Μαρία Ιωαννίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Οι επιρροές της μουσικής ήταν πολύ έντονες από την παιδική ηλικία αφού και οι δύο γονείς της είναι τραγουδιστές. Το πτυχίο της Σχολής Γραφιστικής και η ενασχόλησή της με αυτό το αντικείμενο δεν ήταν αρκετά για να την κρατήσουν μακριά από την μεγάλη της αγάπη που ήταν και είναι το τραγούδι. Η Μαρία ωστόσο, δεν αρκείται στις μουσικές της καταβολές αλλά θέλει τις δικές της γερές βάσεις. Για τον λόγο αυτό κάνει μαθήματα φωνητικής με τον δάσκαλό της – και δάσκαλο των περισσοτέρων γνωστών καλλιτεχνών – κο Χρήστο Λυριτζή, εμφανίζεται και ξεχωρίζει στα πιο γνωστά καλλιτεχνικά σχήματα δίπλα στους Χρυσοχοϊδη, Μακρόπουλο, Στάμο, Γιαννιά, Μενιδιάτη, Πάολα, Παπαδοπούλου, Βαλάντη, Κουρκούλη και Βέρτη και κυκλοφορεί το πρώτο της album από την δισκογραφική εταιρία MINOS  EMI το 2008. Μια χρονιά – σταθμός για την ίδια αφού εμφανίζεται στο πλευρό του Νίκου Βέρτη στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του.